Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συχνά- πυκνά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις ασθενών που δίνουν αγώνα, όχι μόνο για να παραμείνουν στη ζωή, αλλά και για να αντιμετωπίσουν το «τέρας» της γραφειοκρατίας.

Τα προσκόμματα στην πρόσβαση των ανθρώπων αυτών σε καινοτόμες, και συνήθως πολύ ακριβές, θεραπείες, είναι πολλά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι του 21χρονου Χρήστου από την Κέρκυρα. Ο Χρήστος πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και η ιδανική θεραπεία που ενδείκνυται στην περίπτωσή του είναι αυτή των CAR-T cells. Πρόκειται για μία θεραπεία με πολύ υψηλό κόστος, που ακριβώς για αυτό το λόγο καθυστερούσε να πάρει έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Η μητέρα του παιδιού με μηνύματά της στη σελίδα του υπουργού Υγείας στο facebook ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να έχει ο Χρήστος όσο το δυνατόν πιο άμεση πρόσβαση στη θεραπεία.

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας παρενέβη προσωπικά και κατόπιν συνεννόησης με το νοσοκομείο δόθηκε προχθές, Δευτέρα, η έγκριση για να λάβει ο 21χρονος τη θεραπεία, με τη μητέρα του να ευχαριστεί με νεότερo σχόλιό της τον κ. Κικίλια.

Το μήνυμα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και το «ευχαριστώ» της μητέρας του 21χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα