Παράθυρο για παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης άνοιξε ο πρωθυπουργός

από fimotro

Παράθυρο για παρέμβαση στην τιμή του diesel κίνησης άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η κυβέρνηση εξετάζει τα περιθώρια δράσης που έχει ώστε να παρέμβει στην τιμή του diesel κίνησης.

Αναφερόμενος στο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει την τιμή της απλής αμόλυβδης, είπε. «Αυτό που παρατηρείτε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα», τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, καθώς οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση και στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης», είπε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα