Πάντα γέννησε δίδυμα και το Τόκυο γιορτάζει για το σπάνιο φαινόμενο

από fimotro

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκυο έχει έναν ακόμη λόγο για να γιορτάζει: Πρόσφατα, μια αρκούδα πάντα που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο της ιαπωνικής πρωτεύουσας γέννησε δύο δίδυμα αρκουδάκια.

Πρόκειται για την πρώτη γέννηση πάντα στον κήπο, για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το γεγονός ότι στον κόσμο δεν ήρθε μόλις ένα, αλλά δύο αρκουδάκια, χαροποίησε όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου, αλλά και όλους όσους αγαπούν τα πάντα και ανησυχούν για την τύχη τους. Εδώ και χρόνια, τα ιδιαίτερα αυτά θηλαστικά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα είδη που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση.

Ειδικά τα πάντα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, ζευγαρώνουν πολύ δύσκολα. Τα θηλυκά βρίσκονται σε οίστρο μόνο μια φορά τον χρόνο και είναι πολύ επιλεκτικά, όσον αφορά τους συντρόφους τους. Είναι λογικό, λοιπόν, πως όταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Ueno υποψιάστηκαν ότι η 16χρονη αρκουδίτσα Σιν- Σιν ήταν έγκυος, δυσκολεύτηκαν να το πιστέψουν.

πάντα

Για καλό και για κακό, την απομάκρυναν από την κοινή θέα και στη συνέχεια προχώρησαν στην εξέτασή της. Πράγματι, η αρκουδίτσα ήταν έγκυος, για δεύτερη φορά στη ζωή της. Το 2017, η Σιν- Σιν είχε φέρει στον κόσμο την Σιάνγκ- Σιάνγκ, το πρώτο της μωρό με τον έως τώρα σύντροφό της, Ρι-Ρι. Η Σιν- Σιν και ο Ρι-Ρι είχαν καταφθάσει στον ζωολογικό κήπο μαζί, προ δεκαετίας. Μέχρι σήμερα, παραμένουν απόλυτα πιστοί ο ένας στον άλλο.

Τα δίδυμα της Σιν-Σιν ήρθαν στον κόσμο μας χθες, με διαφορά μιάμισης ώρας το ένα από το άλλο. Μέχρι στιγμής, οι υπεύθυνοι δεν έχουν αποκαλύψει το φύλο των μωρών, ούτε το ποια θα είναι τα ονόματά τους. Κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι το πότε το κοινό του κήπου θα μπορέσει να δει τα διδυμάκια.

πάντα

Σε κάθε περίπτωση, η ιστοσελίδα του ζωολογικού κήπου μας διαβεβαιώνει ότι «όλο το προσωπικό εργάζεται σκληρά, για την προστασία των νεογέννητων και της μαμάς τους». Η είδηση της γέννησης συγκίνησε ακόμη και τον αρχιγραμματέα του προεδρικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο. Ο πολιτικός συνεχάρη τον ζωολογικό κήπο για τα γεννητούρια, λέγοντας:

«Η οικογένεια των πάντα είναι πλέον πενταμελής. Πρόκειται για πολύ χαρμόσυνα νέα! Πιστεύω ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κήπου κάνουν νυχθημερόν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν την καλή υγεία της οικογένειας των αρκούδων και ελπίζω πως όλοι οι μελλοντικοί επισκέπτες θα τα θαυμάσουν ήσυχα και με στοργή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα