Παγώνη: Το ποσοστό των εμβολιασμένων με δυο δόσεις είναι πολύ μικρό και δεν νοσηλεύονται

από fimotro

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Παράλληλα, επεσήμανε τον αυξημένη μεταδοτικότητα που παρουσιάζει η μετάλλαξη Δέλταφέρνοντας νέα δεδομένα στην υπόθεση κανονικότητα.

«Μέσα σε μια εβδομάδα ενώ είχαμε ξεκινήσει με 3 – 4 περιστατικά κορονοϊού το βραδύ της Πέμπτης στη γενική του τελευταίου νοσοκομείου είχαμε 25 εισαγωγές συν 3 επιπλέον, που σημαίνει ότι ξεκινάμε και ανοίγουμε πάλι επιπλέον κλίνες COVID στα νοσοκομεία με ηλικίες από 25 μέχρι 90» εξήγησε.

«Το 70% (στα νοσοκομεία) είναι ανεμβολίαστοι, το 30% εμβολιασμένοι με μια δόση» τόνισε η γιατρός. Διευκρίνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων με δυο δόσεις είναι πολύ μικρό και δεν νοσηλεύονται, έχουν μόνο συμπτώματα και παίρνουν εξιτήριο. «Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια. Η κάλυψη των εμβολίων για τη νόσο είναι το ίδιο περίπου στα περισσότερα εμβόλια» επισήμανε.

«Πρέπει να εμβολιαστούν, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι μεγάλοι, δε θα γλιτώσουν τις ΜΕΘ» ήταν η έκκλησή της κ. Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα