Ουρές στις παραλίες για μια ξαπλώστρα

από fimotro

Πολύς κόσμος και συνωστισμός σε πολλές από τις παραλίες

Από το πρωί του Σαββάτου και εξαιτίας του πρόωρου μίνι καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας, όπως είχε ανακοινωθεί, οι λουόμενοι μπόρεσαν – για πρώτη φορά φέτος – να επισκεφθούν τις οργανωμένες πλαζ, οι οποίες και λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με νέους κανόνες, με στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην πλαζ της Βουλιαγμένης, κόσμος είχε συγκεντρωθεί από τις 07:00 το πρωί και είχε σχηματίσει ουρά για να εξασφαλίσει μια θέση στον ήλιο. Παράλληλα, όπως αναφέρει το irafina.gr, μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε από νωρίς το πρωί στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες της Ανατολικής Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο κέντρο της Παλλήνης, στο Πικέρμι από την έξοδο της Αττικής Οδού μέχρι τα φανάρια, όπως και στο κέντρο της Νέας Μάκρης.

Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης θα είναι αρκετά τσουχτερά για τους παραβάτες επιχειρηματίες των οργανωμένων πλαζ που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση όπως η απόσταση στις ξαπλώστρες και η πώληση ποτών. Και πιο συγκεκριμένα τα πρόστιμα είναι τα εξής:

  • 5.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 μέρες
  • Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται.

Οι πρώτες εικόνες από τις οργανωμένες παραλίες (στο σύνολο, λειτουργούν 515) δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αφού τηρείται η απαραίτητα απόσταση ανάμεσα σε κάθε ζευγάρι ομπρέλας με ξαπλώστρες. Συγκεκριμένα, οι άξονες έχουν απόσταση τεσσάρων μεταξύ τους, ενώ τα σκίαστρα ενάμιση. Παράλληλα, και στα beach bars υπάρχουν ειδικές διαγραμμίσεις για την τήρηση των αποστάσεων, ενώ λειτουργούν μόνο για take away ροφήματα, ποτά και συσκευασμένα τρόφιμα.

Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται

Όσον αφορά στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα