Ουνάι Έμερι: Αποχαιρετισμός με συγκίνηση στην Βιγιαρεάλ πριν πάει στην Άστον Βίλα

από Philippos

Μετά την “άδοξη” εμπειρία που είχε στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Ουνάι Έμερι επιστρέφει στην Αγγλία για να αναλάβει την Άστον Βίλα, τερματίζοντας την επιτυχημένη του θητεία στη Βιγιαρεάλ.

Ο Ουνάι Έμερι αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παρελθόν από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ, αφού αποχώρησε από την ισπανική ομάδα, με… προορισμό την Άστον Βίλα.

Ο Βάσκος προπονητής, μιλώντας σήμερα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στην Βιγιαρεάλ -καθισμένος δίπλα στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας, Φερνάντο Ρόιγκ- ανέλυσε τους λόγους της αποχώρησής του με προορισμό τον πάγκο της Άστον Βίλα και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

«Πρέπει να προσπαθήσεις να αφήσεις στην άκρη τα συναισθήματά σου. Πρέπει να είσαι ψυχρός και υπολογιστικός. Και να μένεις στα συμβόλαια που υπογράφονται. Έχω ωριμότητα και εμπειρία να παίρνω αποφάσεις με σταθερότητα και σεβασμό», τόνισε ο Έμερι.

«Εδώ μου έδωσαν τις προϋποθέσεις για να είμαι εγώ στην καλύτερη εκδοχή μου. Πρέπει όμως να συνεχίσεις να έχεις προκλήσεις. Στη Βιγιαρεάλ είχα ένα σπίτι. Πήρα τον Φερνάντο την Παρασκευή για να του πω την κατάσταση και ήθελα να παίξουμε το παιχνίδι την Κυριακή και τη Δευτέρα να ξανασυναντηθούμε. Χθες όλα ξεμπέρδεψαν.

Η Βιγιαρεάλ θ΄ αντέξει, έχει γίνει σωστή δουλειά. Και οι οπαδοί της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Θα έχουν ένα όμορφο γήπεδο που δεν θα μπορέσω να ζήσω», είπε συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια.

«Ο αποχαιρετισμός με τους παίκτες είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο πλαίσιο. Αυτή η ομάδα είναι πολύ ώριμη και βίωσε πολλές καταστάσεις. Διαθέτει επαγγελματίες, που ξέρουν πώς να προσαρμόζονται.

Είμαι ευχαριστημένος με το πώς ανταποκρίθηκαν και τη χημεία που δημιουργήθηκε στην ομάδα. Ένας προπονητής θα έρθει με διαφορετικό μήνυμα, αλλά οι παίκτες θ΄ αποδώσουν, το καταλαβαίνουν διότι είναι επαγγελματίες», πρόσθεσε, ενώ απέφυγε να μιλήσει για την Άστον Βίλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα