Όταν ο Α. Σαμαράς έδινε την Ελληνική ιθαγένεια στον Γ. Αντετοκούνμπο

από fimotro

Σημαντική χαρακτηρίζεται σήμερα μια σύντομη επιδτροφή στην σύγχρονη πολιτική ιστορία. Το 2013 ο Γιάννης Αντετοκούμπο είχε γίνει δεκτός στο Μαξίμου από τον Α. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, ο τότε πρωθυπουργόςίχε δεχτεί στο Μαξίμου τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για να τον τιμήσει επειδή μεταξύ άλλων είχε επιλεγεί από τους Μπακς στην υψηλότερη θέση του ντραφτ του ΝΒΑ.

“Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σε ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου” τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντ. Σαμαράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2013, παρά το γεγονός ότι ο ν.3838/2010 που αφορούσε ρυθμίσεις «σύγχρονων διατάξεων για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας, να δοθεί η υπηκοότητα κατ` εξαίρεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά τη συνάντηση με τον Σαμαρά, ο Γιάννης έγραψε στο Facebook: «Θέλω να τιμήσω τη χώρα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, είναι χιλιάδες παιδιά μεταναστών που έχουν το ίδιο πρόβλημα, και ελπίζω να λυθεί για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα