Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το στοίχημα για τον Μητσοτάκη είναι μπροστά, αρκεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του και να ικανοποιήσει τη μεσαία τάξη

Όσο υπάρχει πολιτικό κεφάλαιο ο Μητσοτάκης τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς. Και πολύ καλά κάνει γιατί η ταχύτητα στην πολιτική είναι το Α και το Ω στις αποφάσεις. Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει σε 2-3 μήνες ότι δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην διακυβέρνηση της χώρας, όποια μορφή αντιπολίτευσης και αν επιλέξει ο Τσίπρας.

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Το ζητούμενο είναι η ταχύτητα στις αποφάσεις. Αυτή η ταχύτητα τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης θα είναι το κρίσιμο ζητούμενο για τον Μητσοτάκη. Όσο γρηγορότερα λάβει τις αποφάσεις και φέρει τις μεταρρυθμίσεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πολιτικό κεφάλαιο που θα έχει να διαχειριστεί. Όσο γρηγορότερα υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο πολιτικός χρόνος που θα έχει μπροστά του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι τυχερός. Δεν είναι μόνο ότι θα δώσει το δικό του πολιτικό στίγμα, με νέο ΠτΔ, νέο Επίτροπο, νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη, νέους αρχηγούς στα Σώματα Ασφαλείας, δικούς τους Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Είναι επίσης ότι έχει μπροστά του 4 καθαρά χρόνια πολιτικά δράσης χωρίς να μεσολαβεί καμία εκλογική αναμέτρηση. Αυτό αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό του για να σχεδιάσει την πολιτική του χωρίς σοβαρά εμπόδια όσο και αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, από τον ίδιο τον Μητσοτάκη εξαρτώνται τα πάντα. Υλοποιεί τις εξαγγελίες του για μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, προσέλκυση επενδύσεων και περιορισμό της εγκληματικότητας; Το πολιτικό του κεφάλαιο θα αυξάνει συνεχώς.

Ο Μητσοτάκης απέδειξε μέχρι στιγμής ότι είχε καλά οργανωμένο σχέδιο διακυβέρνησης. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί μαζί του, το ότι έχει σχέδιο όμως δεν το αμφισβητεί κανείς. Όπως δεν αμφισβητεί κανείς ότι κινείται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον Τσίπρα, γιατί εκτός από σχέδιο έχει πολύ ικανότερους συνεργάτες και υπουργούς.

Το κομβικό σημείο για τον Μητσοτάκη είναι να υλοποιήσει αυτά που είπε προεκλογικά. Όσο νωρίτερα τα κάνει πράξη, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του. Άλλωστε απέναντί του δεν έχει έναν πολιτικό που μπορεί να υποσχεθεί… παπάδες και να σκίσει τα μνημόνια. Απέναντί του έχει τον Τσίπρα που διαχειρίζεται ένα φθαρμένο πολιτικό κόμμα, υπέγραψε μνημόνια, δοκιμάστηκε στην θέση του πρωθυπουργού και αποδοκιμάστηκε στις κάλπες. Το στοίχημα για τον Μητσοτάκη είναι μπροστά. Αρκεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του και να ικανοποιήσει τη μεσαία τάξη. Απλά πράγματα…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα