Οριστικό ναυάγιο στο ντιμπέιτ των αρχηγών

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Είχαν συμφωνήσει σε ημερομηνία που την άλλαξε ο Τσίπρας λόγω της Συνόδου Κορυφής

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στο οποίο είχαν συμφωνήσει όλοι, αλλά άλλαξε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μετά την εμβόλιμη Σύνοδο Κορυφής. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν συμφώνησαν στην ημερομηνία γιατί ο καθένας είχε προγραμματίσει συγκεκριμένες πολιτικές δραστηριότητες. Έτσι δεν κατέληξαν τελικά σε συμφωνία οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση το ντιμπέιτ να διεξαχθεί την 1η Ιουλίου, πρόταση με την οποία συμφώνησε η ΝΔ, αλλά διαφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Πως προέκυψε το ναυάγιο στη διακομματική

Σήμερα συνεδρίαση η διακομματική επιτροπή για το ντιμπέιτ και στο τραπέζι έπεσαν νέα δεδομένα. Η ΝΔ δήλωνε διαθέσιμη να παραβρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ σε οποιαδήποτε ημερομηνία και αν διεξαγόταν αυτό, λέγοντας «Ναι» σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, διαφωνούσαν ως προς τις ημερομηνίες, όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργούνταν, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική Νάσος Ηλιόπουλος επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και πρότειναν εκ νέου την 1η Ιουλίου για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, με όποιο ρίσκο μπορεί να έχει αυτό. Η ΝΔ συμφώνησε και πάλι, ωστόσο διαφώνησαν και πάλι τα υπόλοιπα κόμματα, λέγοντας ότι έχουν ήδη τροποποιήσει το πρόγραμμά τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διακομματικής ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι για προσχηματικούς λόγους δεν συμφώνησαν σε μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, ενώ επανέφερε την πρόταση για ντιμπέιτ μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα κάτι το οποίο έχει απορρίψει η ΝΔ και προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος. Ετσι, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε και την ΝΔ ότι κρύβεται. Από την πλευρά της η Πειραιώς τονίζει ότι εμείς συμφωνήσαμε σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και την 1η Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα