Οριστικό: Ακατάσχετα τα αναδρομικά των συνταξιούχων

από fimotro

Στα αναδρομικά -ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων – που θα καταβληθούν τον Οκτώβριο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Πρόκειται για αναδρομικά έντεκα μηνών (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016), τα οποία αφορούν όσες κύριες συντάξεις είχαν υποστεί μειώσεις με δύο νόμους του 2012 (ν.4093 και ν.4051)

«Είναι δεδομένο πως τα ποσά θα είναι ακατάσχετα και δεν θα υπόκεινται σε συμψηφισμούς» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, ώστε μέσα στο μήνα να καταβληθούν τα χρήματα. Υπολογίζεται πως συνολικά ωφελούνται 1 εκατ. συνταξιούχοι.

«Έστω και κουτσουρεμένα θα επιστραφούν τα αναδρομικά» σημείωσε ο Τ. Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο για μια καλή αρχή. Να επισημανθεί εδώ πως αναδρομικά θα δοθούν στις κύριες συντάξεις (που το 2012 ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ και είχαν μειωθεί), ενώ δεν προβλέπονται αναδρομικά για επικουρικές συντάξεις και δώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα