Οριστική άρση των capital controls εισηγείται η ΤτΕ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τι είπε ο Γ. Στουρνάρας μετά την συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη

Αυτό που έπρεπε να γίνει τουλάχιστον δυο χρόνια, πριν ώστε να προσελκύσει επενδυτές, τελικά θα γίνει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο πλαίιο αυτό, την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων το συντομότερο δυνατόν δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση σύντομα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία παρών ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Θεωρούμε πως πλέον δεν έχουν χρησιμότητα τα capital controls, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης. Ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε την εκτίμηση ότι με τα σημερινά δεδομένα, το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα διαμορφωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ έναντι 3,5% που είναι ο στόχος, αλλά πρόσθεσε με νόημα «όπως ξέρετε αυτά αλλάζουν».

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από το τραπεζικό σύστημα και το θέμα των κόκκινων δανείων, με τον διοικητή της ΤτΕΕΛΛ -0,70% να αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο συστημικές λύσεις, εκ των οποίων η μία μόνο είχε προταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
Επανέλαβε την άποψη της ΤτΕΕΛΛ -0,70% ότι είναι καλό να γίνει χρήση και των δυο αλλά παρέπεμψε στην ελληνική κυβέρνηση για τις αποφάσεις επί του θέματος και τη χρονική διαχείρισή τους.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα για το τραπεζικό σύστημα και βέβαια για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία συνολικά. Για το τραπεζικό σύστημα συμφωνήσαμε πως τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά, χρειαζόμαστε συστημικές λύσεις και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που είναι στο τραπέζι, η κυβέρνηση θα διεκδικήσει να εφαρμοστούν όλες οι εφικτές λύσεις.

Συμφώνησα πλήρως για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για μεταρρυθμίσεις για να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα