Οι Βελγικές αρχές παρακολουθούσαν επί μήνες τα τηλέφωνα της Καϊλή

από fimotro

Παρακολουθούσαν επίσης όλες τις μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση διαφθοράς στις Βρυξέλλες και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή φέρνουν στο επίκεντρο εκ νέου το θέμα των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδέσεων ακόμη και πολιτικών. Οι πληροφορίες πως τα τηλέφωνα της ευρωβουλευτού ήταν υπό παρακολούθηση επί μήνες αλλά και ότι για λόγους αποφυγής διαρροών δεν καταχωρούσαν τα ευρήματα δημιουργούν εντυπώσεις όπως άλλωστε και οι σπασμωδικές αντιδράσεις από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι Βελγικές αρχές φέρονται να είχαν προχωρήσει σε παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων μορφών ηλεκτρονικής επικοινωνίας επί σειρά μηνών που σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιορίζονται στο χρονικό διάστημα από το φετινό καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Παράλληλα όπως μεταδίδουν γερμανικά και βελγικά μέσα τα ευρήματα από την έρευνα που ήταν σε εξέλιξη και συνεχίζεται, οι αρμόδιες αρχές δεν τα καταχωρούσαν στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή διαρροών που θα προκαλούσαν ζημιά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η πρακτική των βελγικών αρχών έρχεται να αναδείξει το θέμα που στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αφηγηματικού τύπου κατασκοπευτική σειρά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους μικροκομματικής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και αφορά τις παρακολουθήσεις και νόμιμες επισυνδέσεις, αλλά και σε μια προσπάθεια θυματοποίησης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Το ερώτημα κατά πόσο πρέπει ή δεν πρέπει να τίθενται υπό παρακολούθηση πολιτικά πρόσωπα μπαίνει με μια διαφορετική δυναμική κόντρα στους συνταγματολόγους που το ΠΑΣΟΚ έβαλε μπροστά για να αναδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης ένα είδος «εκτροπής».

Η Εύα Καιλή είναι ευρωβουλευτής. Και όμως βρέθηκε στο επίκεντρο μιας υπόθεσης και τέθηκε υπό παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει εμπλακεί σε αυτή. Παράλληλα μέσω και των παρακολουθήσεων ξετυλίχθηκε το κουβάρι που οδήγησε τις βελγικές αρχές σε συλλήψεις και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο επίκεντρο μιας δίνης η οποία χτυπά στο μαλακό του υπογάστριο.

Η αμηχανία και ο πανικός του Νίκου Ανδρουλάκη πάντως έχει προκαλέσει εντυπώσεις. Αφενός διέγραψε για πολιτικούς όπως ό ίδιος είπε, λόγους την Εύα Καιλή ενώ ταυτόχρονα έφτασε στο σημείο να διαγράψει δικά του tweets προς αυτή. Η δέ τραγελαφική του προσπάθεια να την χρεώσει στη ΝΔ ήρθε απλά να αναδείξει το μέγεθος ενός πανικού.

Και αυτό την ώρα που η εξέλιξη κατεδάφισε και το αφήγημα του αναφορικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και κυρίως ευρωβουλευτών επικαλούμενος το κράτος δικαίου και την ίδια την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα