Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες τάσσονται υπέρ του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο Γερμανός βουλευτής Νιλς Σμιντ, εκπρόσωπος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατικών «SPD» ξεκαθάρισε, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πως το εμπάργκο όπλων το μπλοκάρουν οι Χριστιανοδημοκράτες για αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό, είπε, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου να προκύψει κυβέρνηση χωρίς τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ο Σμιντ επισήμανε πως τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες όσο και οι Πράσινοι στη Γερμανία επιθυμούν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες πώλησης όπλων. Ο εκπρόσωπος των εξωτερικών υποθέσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικoύ Κόμματος της Γερμανίας εξήγησε πως στην περίπτωση της Τουρκίας τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο γιατί είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης κανόνων για την επιβολή εμπάργκο όπλων όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό και εντέλει σε παγκόσμιο. Ο Νιλς Σμιντ επισήμανε πως και ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας καταβάλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και είναι υπέρ του εμπάργκο της πώλησης όπλων.
Στο ερώτημα γιατί η Γερμανία κρατά ήπια στάση απέναντι στην Τουρκία, απάντησε πως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως στη χώρα συναντά κανείς όλες τις κοινωνικές ομάδες της Τουρκίας, τους Κούρδους, τους Αλεβίτες, τους γκιουλενιστές, τους φανατικούς οπαδούς του Ερντογάν κ.λ.π και πρέπει να κρατηθούν οι ισορροπίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα