Οι δικηγόροι ζητούν άμεση επαναλειτουργία των δικαστηρίων

από fimotro

Kαι προσφεύγουν με μήνυση κατά του ΕΦΚΑ

Πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων, Πολιτικών και Ποινικών, ζητούν οι δικηγόροι που συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή σε επίπεδο Ολομέλειας.  Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Π. Στάθη στο capital.gr, εκφράζουν αρνητική θέση για τη μεταχείρισή τους, κυρίως σε επίπεδο στήριξης από το Κράτος και μάλιστα αυτό θα εκφράσουν και με “παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό. Ήδη έχουν συλλεγεί 9.000 υπογραφές εναντίωσης από Αθηναίους δικηγόρους”, αναφέρεται ενδεικτικά.

Αυτό όμως που ουσιαστικά συνιστά πλήρη εναντίωσή τους είναι το γεγονός ότι στρέφονται δικαστικά κατά του ΕΦΚΑ, θεωρώντας ότι πρέπει να κάνει απολογισμό και τους ενημερώσει άμεσα για τα χρήματα που καταβάλλουν κάθε χρόνο σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος έχει συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, επί 9 συναπτά έτη!

Το άνοιγμα των δικαστηρίων

Ήδη πάντως έχουν καταγραφεί οι τάσεις εντός του Δικηγορικού Σώματος με την κυρίαρχη να τοποθετείτε υπέρ του πλήρους ανοίγματος των δικαστηρίων.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης (που θα έχει και άλλα ζητήματα) είναι η νέα ΚΥΑ που θα καθορίζει τι θα λειτουργεί και τι όχι στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δικηγόροι θα ζητήσουν:

– Άνοιγμα των πολιτικών δικαστηρίων (ασφαλιστικά μέτρα, εκούσια, ειδικές διαδικασίες, δηλαδή αυτοκίνητα, εργατικά, οικογενειακές) με μάρτυρες!

– Άνοιγμα των Ποινικών Δικαστηρίων και εκδίκαση όχι μόνο υποθέσεων που βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Μάλιστα αν υπάρξει μπλόκο εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για τις κόκκινες περιοχές, οι δικηγόροι θα ζητήσουν να ανοίξουν τα δικαστήρια σε όλες τις άλλες περιοχές.

Ο τρόπος

Η ερώτηση βέβαια είναι πως θα γίνει αυτό , όταν είναι γνωστό ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, η απάντηση που δίδεται είναι με όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς και τα μέτρα προστασίας.

Βέβαια η άλλη ερώτηση είναι “μα μπορούν να εκδικαστούν όλες οι πολιτικές ή ποινικές υποθέσεις ενός πινακείου;”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα