Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με μια σκληρή ανάρτηση στο twitter, που εξαιτίας του ύφους της μοιάζει απίστευτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας, εάν ξεπεράσει τα όρια που εκείνος έχει θέσει.

Αναλυτικά γράφει:

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ».
<


Νωρίτερα τόνισε πως δεν είναι… δικό του πρόβλημα το συριακό λέει, εμμέσως, πλην, σαφώς, ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία.

Όπως αναφέρει ο Τραμπ, οι ΗΠΑ έπρεπε να μείνουν στη Συρία για μόλις 30 μέρες, ωστόσο επέλεξαν να παραμείνουν και να μπουν «πιο βαθιά στη μάχη χωρίς προφανή σκοπό».

Επισημαίνει πως εξουδετερώθηκε το 100% του ISIS και «δείχνει» την Ευρώπη, αφού, όπως αναφέρει, δεν δέχτηκε πίσω τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και «μας είπαν να τους κρατήσουμε στις ΗΠΑ».

Ο Τραμπ συνεχίζει λέγοντα πως αρνήθηκε να κρατήσουν οι ΗΠΑ τους τζιχαντιστές «στις φυλακές μας έναντι τεράστιου κόστους».

«Είναι δικοί σας για να τους δικάσετε» τονίζει και αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν μέχρι και αυτό διότι θεωρούν πως «οι ΗΠΑ είναι το κορόιδο του ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρει οι Κούρδοι πολέμησαν με τις ΗΠΑ «ωστόσο πληρώθηκαν τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν».

«Πολεμούσαν τις ΗΠΑ για δεκαετίες», συνεχίζει ο Τραμπ αναφερόμενος στους Κούρδους και πλέον δηλώνει πως «ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, πολλοί εκ των οποιών είναι φυλετικοί, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Θα πολεμήσουμε μόνο εκεί που έχουμε όφελος και μόνο για να κερδίσουμε».

Τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί την Τουρκία, την Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, τη Ρωσία και τους Κούρδους να «κατανοήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με τους αιχμαλώτους του ISIS στη γειτονιά τους».

«Βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συγκρουστούμε ξανά με το ISIS αν ξαναβρεθούν κοντά μας», καταλήγει ο Τραμπ.

H δήλωση Τραμπ: 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να βρίσκονται στη Συρία για 30 ημέρες, πριν από πολλά – πολλά χρόνια. Ωστόσο, παραμείναμε και μπήκαμε πιο βαθιά στη μάχη χωρίς προφανή σκοπό. Όταν έφτασα στην Ουάσινγκτον, το ISIS δρούσε ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Γρήγορα εξουδετερώσαμε το 100% του χαλιφάτου του ISIS, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων μαχητών του ISIS, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από την Ευρώπη.

Ωστόσο, η Ευρώπη δεν τους ήθελε πίσω, μας είπαν να τους κρατήσουμε στις ΗΠΑ. Είπα «όχι», σας κάναμε μια μεγάλη χάρη και τώρα θέλετε από εμάς να τους κρατήσουμε στις φυλακές μας, έναντι τεράστιου κόστους. Είναι δικοί σας για να τους δικάσετε. Είπαν πάλι «όχι», σκεπτόμενοι, όπως πάντα, πως οι ΗΠΑ είναι το κορόιδο στο ΝΑΤΟ, στο εμπόριο, παντού.

Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, ωστόσο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν. Πολεμούσαν την Τουρκία για δεκαετίες. Συγκρατούσα αυτό τον πόλεμο για τρία χρόνια, ωστόσο έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, πολλοί εκ των οποιών είναι φυλετικοί, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Θα πολεμήσουμε μόνο εκεί που έχουμε όφελος και μόνο για να κερδίσουμε.

Η Τουρκία, η Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει, τώρα, να κατανοήσουν την κατάσταση και τι θέλουν να κάνουν με τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS στη «γειτονιά» τους. Όλοι τους μισούν το ISIS, έχουν υπάρξει αντίπαλοι για χρόνια. Βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συγκρουστούμε ξανά με το ISIS αν ξαναβρεθούν κοντά μας!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα