Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο οδηγείται με το ζόρι έξω από το συνέδριο του ΚΚΚ

από fimotro

Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο «πετάχτηκε» έξω από την τελετή λήξης του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο 79χρονος καθόταν δίπλα στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ όταν τον πλησίασαν αξιωματούχοι και τον απομάκρυναν από την αίθουσα χωρίς καμία εξήγηση.

Την τελευταία εβδομάδα, οι περίπου 2.300 σύνεδροι που αναδείχθηκαν από τις διάφορες οργανώσεις του κόμματος συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών στο Πεκίνο.Ο Χου Τζιντάο, ο οποίος κατείχε την προεδρία μεταξύ 2003 και 2013, ήταν στο συνέδριο όταν τον πλησίασαν δύο αξιωματούχοι. Είπε κάτι στον Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος του έγνεψε. Στη συνέχεια, ο Χου οδηγήθηκε, φαινομενικά με το ζόρι, έξω από τη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

Νωρίτερα το Σάββατο, εξελέγη νέα Κεντρική Επιτροπή από περίπου 200 ανώτερα στελέχη του κόμματος. Αντιπρόσωποι τροπολογίες στο σύνταγμα του κόμματος με σφραγίδα καουτσούκ που επικυρώνουν τις ιδέες του κ. Xi ως κατευθυντήριες αρχές για το μέλλον της Κίνας.

Ο Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να ονομαστεί αύριο εκ νέου Γενικός Γραμματέας του ΚΚΚ από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, που θα προκύψει από το συνέδριο και θα μετρά κάπου διακόσια μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα