Ο Μιχάλης Σάλλας αποκάλυψε τους στόχους της καινούργιας τράπεζας Candia Bank

από fimotro

H Candia Bank, η καινούργια τράπεζα, που θα προκύψει μετά τη φιλική συγχώνευση, Παγκρήτιας – Συνεταιριστικής Χανίων, την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα διενεργηθεί στην Παγκρήτια, έχει στόχο την εξυπηρέτηση του μικρομεσαίου επιχειρημα- τικού χώρου. Aυτό ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24, o Πρόεδρος της Lyktos Group, Μιχάλης Σάλλας

Ο πιο έμπειρος τραπεζίτης στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι, τη δεκαετή κρίση δεν τη δημιούργησαν οι τράπεζες και αναφέρθηκε στο έλλειμμα εμπορικής τραπεζικής, η οποία απευθύνεται στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η Candia Bank αναμένεται να έχει ενεργητικό €5-6 δισ. και περί τα 100 καταστήματα, με στόχο, μεταξύ άλλων, να κα- λύψει αυτό το κενό, όπως ανέφερε.
Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος, Lyktos Group

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Σάλλας εκτιμά ότι το επόμενο δίμηνο θα ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις, πριν την ισορροπία και την υποχώρηση τους. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανα- κούφιση των νοικοκυριών με χαμηλό ει- σόδημα αποτελούν σημαντική βοήθεια, όπως είπε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, η λύση για εξεύρεση προσωπικού στην αγορά εργασί- ας – θέμα επίκαιρο λόγω των 50.000 κενών θέσεων εργασίας στον τουρισμού – είναι η αύξηση των αμοιβών και η σύνδεση του πα- νεπιστημίου με την αγορά εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα