Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης διεγράφη οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

από Philippos

Την οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ο σύλλογος με απόφασή του μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον – κατ’ επανάληψη – ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο.

Όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ είναι άμεσα εκτελεστή. Κατά συνέπεια η πειθαρχική απόφαση ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της πιθανολογούμενης έφεσης που θα ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Με την κοινοποίηση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα του μέλους του ΔΣΑ. Έτσι, δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Η πειθαρχική δίωξη από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη ασκήθηκε μετά τον κατ’ επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, ενώ παράλληλα είναι σε εκκρεμότητα το ποινικό σκέλος σε βάρος του μετά την εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας μετά τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα