Ο Άρειος Πάγος ετοιμάζει διώξεις για εγκληματική οργάνωση στους “θεματοφύλακες”

από fimotro

Ως πραγματικοί θεματοφύλακες του Συντάγματος, εντεταλμένοι από τον δικαιοδοτικό τους ρόλο, καλεί τους εισαγγελείς της χώρας να κινήσουν τις διαδικασίες ανακάλυψης των κακουργημάτων κάτω από τη δράση ομάδων αρνητών (όπως π.χ. οι Θεματοφύλακές του Συντάγματος), ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Σύμφωνα με τον Π. Στάθη στο capital.gr, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας μιλάει ξεκάθαρα για ανακριτικές ενέργειες (σ.σ. αποκάλυψης κακουργημάτων) που “αυτονοήτως θα επεκτείνονται, εφόσον συντρέξουν οι απαραίτητοι δικονομικοί όροι, και στην έρευνα τυχόν υποκρυπτόμενων ή επιτήδεια υποκινούμενων μείζονος ποινικής απαξίας εγκληματικών συμπεριφορών και ανόμων επιδιώξεων”.

Εγκληματική οργάνωση

Ουσιαστικά ο κ. Πλιώτας περιγράφει τη διάπραξη κακουργημάτων ως “εγκληματική οργάνωση”, από πρόσωπα που έχουν έκνομους σκοπούς. Μάλιστα ο εισαγγελέας δεν περιορίζεται στους αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες” για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά: “…Υπό το πνεύμα ακραίου ανορθολογισμού και με επίκληση της ως άνω διάταξης, οι ίδιοι, αναγορεύουν εαυτούς σε θεματοφύλακες του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι (δήθεν) έχει καταλυθεί το Σύνταγμα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι αυτοί νομιμοποιούνται, οίκοθεν πλέον, να παρεμβαίνουν. Στην πραγματικότητα με τις πράξεις τους προσβάλλουν τη συντεταγμένη έννομη τάξη. Οικειοποιούνται την αρμοδιότητα των δικαστηρίων ν΄αποφανθούν για τη νομιμότητα επιμέρους διατάξεων και μέτρων. Και απομειώνουν απροσχημάτιστα, χωρίς καμιά αναστολή, την ιστορική καταβολή του δικαιώματος αντίστασης”.

Οι αρνητές διασωλήνωσης

Ο εισαγγελέας όμως περιγράφει και την έκνομη δράση προσώπων που πείθουν ασθενείς να μην διασωληνωθούν, με κίνδυνο να τους οδηγήσουν στον θάνατο: “…Στο ίδιο κλίμα, είτε αυτοί είτε άλλες ομάδες και άλλα πρόσωπα, όπως οι αντιτιθέμενοι στον εμβολιασμό ή στη διασωλήνωση ασθενών και οι διακατεχόμενοι από σκόπιμα διαστρεβλωμένες θρησκευτικές απόψεις ή θεωρίες συνωμοσιολογίας ή από διαθέσεις και επινοήσεις λαϊκίστικης και εθνικιστικής προπαγάνδας, πρωταγωνιστούν σε περιστατικά επιθέσεων κατά εκπαιδευτικών και ιατρών ή παρεμβαίνουν στη νοσηλεία σοβαρώς ασθενούντων από τη νόσο του κορονοϊού COVID-19, κατευθύνοντας αυτούς ακόμη και στον θάνατο”.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κάνει λόγο για “ακραίο ανορθολογισμό” των συγκεκριμένων ομάδων και ζητά από τους εισαγγελείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αντιδρούν άμεσα όταν διαπιστώνουν πως τελούνται αδικήματα μέσα από τη δράση των συγκεκριμένων ομάδων.

“Να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της επικράτειας, οι οποίοι πρέπει να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται παραχρήμα για τέτοιου είδους περιστατικά παράνομης βίας και γενικά αξιόποινης δράσης που εκδηλώνεται από τους “θεματοφύλακες του Συντάγματος”, ή τους “ιεροδηλωσήτες” ή άλλους ομοϊδεάτες τους, στην περιφέρεια της Εισαγγελίας τους, και, στη συνέχεια, να απευθύνουν σαφείς και ειδικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους για τη διενέργεια της “αστυνομικής” προανάκρισης και εν τέλει να παρεμβαίνουν άμεσα και δραστικά ώστε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στον ΚΠΔ ως προς την άμεση προσαγωγή των επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενων υπαιτίων αξιόποινων πράξεων, την κίνηση της ποινικής δίωξης, για τα πλημμελήματα και την παραγγελία κυρίας ανάκρισης για τα κακουργήματα, υπό τις εκάστοτε βεβαίως νόμιμες προϋποθέσεις”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλιώτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα