Νέος τρόπος υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφoρίας νέων ΙΧ

από fimotro

Νέα δεδομένα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας φέρνει νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Ειδικότερα αναπροσαρμόζονται, τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, ταξινομούμενα για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε./Ε.Ο.Χ.) από την 1η.1.2021 κι εφεξής, με βάση τις τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο).

Προβλέπεται παράλληλα ότι, οι ισχύουσες εκπομπές μάζας διοξειδίου του άνθρακα επιβατικών αυτοκινήτων, λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης σε αυτά, έως την 31η. 12.2020.

Από την 1η. 1.2021 και εφεξής, καθορίζονται για την εφαρμογή των υφιστάμενων συντελεστών τέλους ταξινόμησης στα επιβατικά αυτοκίνητα, αυξημένες, σε σχέση με τις ισχύουσες, εκπομπές μάζας διοξειδίου του άνθρακα. Οι αλλαγές, προωθούνται ώστε να αποφευχθούν μεγάλες επιβαρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας μετά την αυστηροποίηση του συστήματος μέτρησης ρύπων από την 1-1-2021.

O νέος πίνακας για τα τέλη κυκλοφορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα