Νέο ράλι των Ελληνικών ομολόγων, εν μέσω πανδημίας

από fimotro

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση στα 10ετή

Εν μέσω πανδημίας, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό, καθώς η στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν έξι μονάδες βάσης στο 0,881%, πέφτοντας κάτω από ένα προηγούμενο χαμηλό του Φεβρουάριου, πριν από την κορύφωση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία στην Ευρώπη. Έκτοτε, το ελληνικό χρέος έχει καταστεί επιλέξιμο για τις αγορές της ΕΚΤ και η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ.

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στην περιφέρεια της Ευρώπης που έχει υπεραποδώσει μετά την κρίση του κορονοϊού. Τα ομόλογα της Ιταλίας πλησιάζουν επίσης σε επίπεδα ρεκόρ.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι το δημόσιο χρέος προς το ΑΕΠ θα είναι κοντά στο 200% για το 2020 πριν μειωθεί ξανά το 2021. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα βλέπει αύξηση έως και 7,5% το 2021 μετά από απότομη πτώση 8,2% φέτος, κυρίως λόγω της προβλεπόμενης αύξησης των επενδύσεων κατά 30,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα