Νέο γκάλοπ MRB εν μέσω ακρίβειας: Με 6,3% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Ούτε με την υπόθεση Πάτση μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει σημαντικά την ψαλίδα της διαφοράς (κάρτες)

Παρά την ακρίβεια που είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες, παρά την φθορά της κυβέρνησης μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης και παρά την υπόθεση Πάτση που ακούμπησε όλους τους δανειολήπτες η ΝΔ έχει οριακές απώλειες 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Επί της ουσίας σε συνθήκες πραγματικών εκλογών και πόλωσης η διαφορά αυτή είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στην δημοσκόπηση, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, διαφορά που φτάνει τις 6,1 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%, ενώ ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, για το οποίο ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος ανέφερε ότι μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να οδηγήσει σε είσοδό του στη Βουλή.

MRB: Μπροστά με 6,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται στο 6,3% καθώς συγκεντρώνει 30,4% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέςση με 12%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,7%

O Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 38,1% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 29,2%. Η απάντηση «κανένας» πήρε το υψηλό 25,7%, ενώ ένα 7% απάντησε κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό.

Στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 46% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα.Συγκεκριμένα η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά βλέποντας, όμως τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται στο 6,1% από το 6,8% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Ποσοστά στην πρόθεση ψήφου

 • ΝΔ 29,1%
 • ΣΥΡΙΖΑ 23%
 • ΠΑΣΟΚ 11,5%
 • ΚΚΕ 5%
 • Ελληνικη Λύση 4,5 %
 • Μέρα25 3%
 • Ποσοστά με αναγωγή
 • ΝΔ 30,4 %
 • ΣΥΡΙΖΑ 24,1%
 • ΠΑΣΟΚ 12%
 • ΚΚΕ 5,2%
 • Ελληνικη Λύση 4,7 %
Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 51,9%, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος. Με 11% ακολουθεί το σκάνδαλο Πάτση, ενώ έπονται ανεργία, ελληνοτουρκικά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 61,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για τη συμβολή που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ακρίβεια είναι το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες ενώ με η πλειοψηφία θεωρεί ότι το μέτρο του καλαθιού του νοικοκυριού δεν θα βοηθήσει αισθητά στην αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών

Παράλληλα, η υπόθεση Πάτση φαίνεται να έχει δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση καθώς οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα ενώ το 65,6% θεωρεί ότι η ΝΔ γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην βουλευτή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα