Νέο γκάλοπ GPO: Στις 7,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (κάρτα)

από fimotro

Μαζική αποδοκιμασία για τη στάση και την αντιπολιτευτική τακτική του Τσίπρα

Διαφορά της τάξης του 7,4% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία κυκλοφορεί σήμερα, την ίδια στιγμή κατά την οποία οι ψηφοφόροι εμφανίζονται να αποδοκιμάζουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα τόσο σε ό,τι αφορά την… αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή όσο και την τροπολογία για το μπλόκο σε εγκληματικές οργανώσεις και το αποκαλούμενο «κόμμα Κασιδιάρη».

Για μια ακόμη φορά οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν να προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις. Το γεγονός πως πάνω από 6 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά τη στάση του σε δύο ζητήματα που απασχόλησαν έντονα το πολιτικό σκηνικό δείχνει πως πολιτικές κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο υπόβαθρο δεν γίνονται αποδεκτές.

Με λίγα λόγια οι παραστάσεις που έχουν ως αντικείμενο την επαναστατική γυμναστική αφορούν ένα περιορισμένο κοινό και δεν κόβουν εισιτήρια όπως γινόταν στο παρελθόν.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της διαφοράς σε σχέση με την προηγούμενη της ίδιας εταιρείας (είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο), κυρίως όμως καταγράφεται ένα υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων της τάξεως του 63,1% το οποίο κρίνει αρνητικά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αποχώρηση  από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες

Ως προς το θέμα της τροπολογίας για τις εγκληματικές οργανώσεις και το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη το 65,2% των ψηφοφόρων εμφανίζεται να συμφωνεί με την απόφαση της κυβερνώσας παράταξης και την υπερψήφισή της από κοινού με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως προς το ποσοστό των διαφωνούντων που αγγίζει το 32,6% η πλειοψηφία προέρχεται από το ΚΚΕ.

Αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιθυμούν δεύτερη Κυριακή εκλογών στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η δημιουργία κυβερνητικού σχήματος με την απλή αναλογική. Το ποσοστό ανέρχεται πλέον σε 50,1%

Σε ότι αφορά δε το ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ το 33,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τη Ν.Δ και το 20,8% υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζει μια μείωση των ποσοστών του που δείχνουν να κυμαίνονται στη παρούσα φάση σε μονοψήφια νούμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα