Νέα ρύθμιση για τις επιταγές που έχουν “παγώσει”

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Να αποτρέψει ένα νέο «τσουνάμι» απλήρωτων επιταγών από πληττόμενες επιχειρήσεις θέλει το οικονομικό επιτελείο. Οι χιλιάδες επιταγές, που έχουν «παγώσει», αποτελούν ένα ακόμη αγκάθι για την επαναλειτουργία της αγοράς με κανονικούς ρυθμούς.

Το οικονομικό επιτελείο φέρεται να εξετάζει δύο σενάρια:

– Αφενός, τη χρηματοδότηση των εκδοτών των επιταγών ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν πιο εύκολα τις επιταγές σε συγκεκριμένες δόσεις και βάθος χρόνου.

– Αφετέρου, τη λύση μίας μια γενναίας παράτασης στην πληρωμή επιταγών που έχουν παγώσει

Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Εκπρόσωποι των φορέων του εμπορικού κόσμου έχουν ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο ένα χαμηλότοκο «ειδικό» δανεισμό των εκδοτών των επιταγών, με στόχο τα χρήματα να παραμείνουν «κλειδωμένα» σε λογαριασμό όψεως και να καλύψουν τις επιταγές.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ρύθμιση για παράταση 75 ημερών στην πληρωμή των επιταγών αφορούσε την περίοδο 30 Μαρτίου έως και 31 Μαΐου 2020 (πρώτο lockdown) ενώ η ρύθμιση, που βρίσκεται σε ισχύ, προβλέπει το πάγωμα για 30 μέρες για τις επιταγές, που λήγουν από 1 έως και τις 30 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα