Νέα πτώση για το πετρέλαιο, εκτιμήσεις ότι μπορεί να μειωθεί στα 100 δολάρια

από fimotro

Οι τιμές πετρελαίου συνέχισαν να υποχωρούν, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του 2% καθώς οι επενδυτές επαναξιολόγησαν τις εκτιμήσεις τους για τους κινδύνους ύφεσης και της ζήτησης καυσίμων, εν μέσω αυξήσεων των επιτοκίων στις μεγάλες οικονομίες.

Το West Texas Intermediate σημειώνει πτώση 2,7% στα 103,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent υποχωρούν 2,3% στα 109,22 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια αργού στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία υποχώρησαν περί τα 3 δολάρια το βαρέλι, αφού είχαν σημειώσει αντίστοιχη πτώση κατά 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαΐου.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν πόσο ανήσυχοι πρέπει να είναι για το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να οδηγήσουν σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τον πληθωρισμό με αυξήσεις επιτοκίων.

“Οι πετρελαϊκές αγορές παραμένουν υπό πίεση καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα σταματούσαν την οικονομική ανάκαμψη και θα μείωναν τη ζήτηση καυσίμων”, αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities.

Τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά hedge funds εγκαταλείπουν τις θέσεις τους εν όψει του τέλους του β΄ τριμήνου, το οποίο επίσης επιβραδύνει το επενδυτικό κλίμα, τόνισε ο ίδιος προσβλέποντας ότι το West Texas Intermediate θα μπορούσε να μειωθεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι πριν από την 4η Ιουλίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα