Νέα μελέτη: Πόσο διαρκεί η “κυτταρική ανοσία” στον κορωνοϊό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μια μικρή αλλά βασική μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι η «κυτταρική ανοσία» στον ιό SARS-CoV-2 υπάρχει μετά από έξι μήνες σε άτομα που είχαν ήπια ή ασυμπτωματική Covid-19, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να έχουν κάποιο επίπεδο προστασίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, επιστήμονες που παρουσίασαν τα ευρήματα από 100 μη νοσοκομειακούς ασθενείς στη Βρετανία, δήλωσαν ότι είναι «καθησυχαστικά», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άνθρωποι σε σπάνιες περιπτώσεις δεν μπορούν να μολυνθούν δύο φορές από την ασθένεια.

«Ενώ τα ευρήματα μας κάνουν να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι για τη δύναμη και τη διάρκεια της ανοσίας που δημιουργείται μετά τη μόλυνση του SARS-CoV-2, αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ», δήλωσε ο Paul Moss, καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, που συμμετείχε στη μελέτη.

Η μελέτη ανέλυσε το αίμα 100 ασθενών έξι μήνες αφότου παρουσίασαν είτε ήπια, είτε ασυμπτωματική νόσο. Διαπίστωσε ότι ενώ ορισμένα από τα επίπεδα αντισωμάτων των ασθενών είχαν μειωθεί, η απόκριση των Τ-κυττάρων τους, ένα άλλο βασικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος, παρέμεινε ισχυρή.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το μέγεθος της απόκρισης των Τ-κυττάρων διέφερε και ήταν σημαντικά υψηλότερο σε ανθρώπους που είχαν συμπτώματα Covid-19 από εκείνους που δεν είχαν συμπτώματα όταν μολύνθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα