ΝΑΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης

από fimotro

Το ΝΑΤΟ ανάρτησε στο site του ότι επετεύχθη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τη δημιουργία μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει, η επίτευξη της συμφωνίας είναι αποτέλεσμα σειράς τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας.

Ο μηχανισμός τέθηκε σε λειτουργία σήμερα 1η Οκτωβρίου. Έχει στόχο να μειώσει τον κίνδυνο συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία «κόκκινου τηλεφώνου» μεταξύ των δυο χωρών για να διευκολυνθεί η αποκλιμάκωση σε θάλασσα ή αέρα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «καλωσορίζω την εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού στρατιωτικής αποκλιμάκωσης η οποία επιτεύχθηκε μέσω εποικοδομητικής ενασχόλησης της Ελλάδας και της Τουρκίας, δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί ο χώρος για διπλωματικές προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η υποκείμενη διαφορά και είμαστε έτοιμοι να τον αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή με τους δυο συμμάχους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα