Μύκονος: Σφραγίζεται τμήμα του Nammos – Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση

από fimotro

Παρουσία της αστυνομίας και του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η σφράγιση τμήματος του γνωστού beach bar «Nammos» στην παραλία «Ψαρρού» της Μυκόνου.

Η σφράγιση ήρθε ύστερα από αίτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάκληση των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος του προς τον Δήμο Μυκόνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών.

Ποια τμήματα του Nammos σφραγίζονται

Η διαδικασία της σφράγισης δεν αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο του συγκροτήματος «Nammos», αλλά το εστιατόριο «Concept» και το τμήμα της παραλίας που εξυπηρετείται από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε δοθεί εντολή επιβολής κύρωσης αναστολής άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων «NAMMOS VILLAGE PROPERTY MANAGEMENT Α.Ε.», «NAMMOS WORLD ΙΚΕ», «MYCRE INVESTMENT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», «ΝΑΜΜΟS RESTAURANT BY THE SEA A.Ε.» στην περιοχή «Ψαρρού» της Μυκόνου, κατ΄εφαρμογή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 271Α του ν. 5037/2023, για αυθαίρετες κατασκευές, αμελλητί και το αργότερο εντός 24ωρών, δηλαδή έως σήμερα από τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Η εντολή απευθυνόταν προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών) με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ. Τσορμπατζόγλου.

Όπως διευκρινιζόταν, η αναστολή της άδειας/των αδειών λειτουργίας αφορά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση

Κατά συνέπεια, όμως μεταδίδουν στο «Έθνος» πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι υπηρεσίες πραγματοποιούν ελέγχους και σφραγίζουν όποιες εγκαταστάσεις δεν έχουν άδεια ή έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ύστερα και από την απόρριψη από το Εφετείο της αίτησης αναστολής εκ μέρους των επιχειρηματιών, ανοίγει πλέον ο δρόμος για κατεδάφιση των δύο κτιρίων που είχαν αποτυπωθεί στην αυτοψία – πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα