Μόνο σκληρά μέτρα θα επιβραδύνουν την πανδημία, λένε οι ειδικοί της Γερμανίας

από fimotro

Οι εντατικολόγοι της Γερμανίας χαιρετίζουν τα αυστηρά μέτρα που συμφώνησαν για το Πάσχα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων, διότι μόνο αυτά μπορούν να επιβραδύνουν τoν κορωνοϊό.

«Οι πολιτικοί αναγνώρισαν ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση της πανδημίας και δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την επιτυχία των εμβολιασμών. Αποφάσεις όπως αυτές οι οποίες ελήφθησαν για ένα Πάσχα χωρίς συναντήσεις και με κλειστά καταστήματα εστίασης είναι δύσκολες, αλλά σημαντικές. Αυτός είναι όμως ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιβραδύνουμε την τρέχουσα εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο εμείς οι γιατροί εντατικής θεραπείας θα βλέπουμε λιγότερους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε σήμερα ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (Divi).

Πάνω από 3.100 ασθενείς με Covid-19 σε ΜΕΘ

«Οι αριθμοί αυξήθηκαν ξανά τελευταία και έχουμε περισσότερους από 3.100 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Covid-19. Έτσι, ξεκινάμε το τρίτο κύμα στα ίδια επίπεδα με το υψηλό του πρώτου κύματος και αυτό μας κάνει ήδη πολύ ανήσυχους, παρά την εμπειρία μας έπειτα από έναν χρόνο πανδημίας. Οι ασθενείς μας δεν ανέρρωσαν τελείως όταν εξήλθαν. Οι ασθενείς μας είναι πιθανότατα σημαδεμένοι για όλη τους τη ζωή. Επομένως, ο αριθμός τους πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν μικρότερος», συνέχισε ο Γκέρνοτ Μαρξ.

«Σημαντικές για τους επόμενους μήνες είναι οι προοπτικές, όπως για παράδειγμα τα διαγνωστικά τεστ, τα ραντεβού για εμβολιασμούς και η πιθανή χαλάρωση μέχρι το καλοκαίρι. Όποιος τις γνωρίζει είναι καλύτερα προετοιμασμένος να συμμορφωθεί σήμερα με τους κανόνες, ώστε να μη διακυβευθεί αυτός ο μεγάλος στόχος για περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Όποιος είναι πρόθυμος να μη συναντηθεί με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του Πάσχα, επειδή η προοπτική για συνάντηση τον Ιούνιο του φαίνεται ρεαλιστική, βοηθά επίσης στην αποφυγή πολύ δύσκολων καταστάσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάτι περισσότερο από αυτό δεν θέλουμε», τόνισε ο πρόεδρος των Εντατικολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα