Μόλις 50 γιατροί στήριξαν την πρόταση Κικίλια

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πλήγμα στην πολιτική αξιοπιστία του υπουργού Υγείας το μαζικό “όχι” στο κάλεσμά του

Δεν είναι καλά τα μηνύματα που φτάνουν στο υπουργείο Υγείας και ειδικά στον Β. Κικίλια για την πολιτική τους αξιοπιστία σε σχέση με το κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς. Και αυτό γιατί μόλις τους πενήντα έφτασαν οι ιδιώτες γιατροί- μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην πιο δύσκολη περίοδο από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία των 48 ωρών που έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για στήριξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ, ενώ τονίζει ότι είναι κρίσιμο να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς. Ζητεί από το Υπουργείο Υγείας «στον σχεδιασμό του να λάβει υπόψη του την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μη προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας».

Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου «περίπου 50 ιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα», ενώ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για αυτή την κίνηση, σημειώνοντας πως η πρωτοβάθμια φροντίδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Γενικά το κλίμα στον χώρο της υγείας για τον Β. Κικίλια δεν είναι καθόλου καλό. Και αυτό βαραίνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με τον κλάδο. Σε ποιες εξελίξεις θα οδηγήσει αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα