Μήνυμα Αχτσιόγλου σε Τσίπρα για τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

από fimotro

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη έχουν καταλάβει τι θα συμβεί στις εκλογές και πιάνουν θέση για την επόμενη μέρα

Παρέμβαση στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές που όπως όλα δε΄χνουν δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη επιχείρηση η ‘Εφη Αχτσιόγλου καθώς σε «One woman show» εξελίχθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε πριν από λίγα 24ώρα η οργάνωση «ΣΥΡΙΖΑ Ηνωμένου Βασιλείου» με κεντρική πρωταγωνίστρια την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με φόντο μάλιστα και τα σενάρια που την εμφανίζουν να εμπλέκεται ενεργά στην κούρσα διαδοχής του Α. Τσίπρα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα parapolitika.gr, σε μια εξόχως ενδιαφέρουσα αναφορά, προβάλλοντας με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τις ηγετικές της φιλοδοξίες.

«Θέλω να πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι το γεγονός ότι μια πολιτικός θα είναι γυναίκα δεν θα είναι λόγος για να μην αναλάβει μια ηγετική θέση. Αυτό θέλω τουλάχιστον να ελπίζω για το μέλλον, για τη δικιά μας κοινωνία», ανέφερε με νόημα έπειτα από σχετική ερώτηση, που είχε τα χαρακτηριστικά «έτοιμης πάσας για γκολ» από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ο αδερφός του συζύγου της
Άλλωστε άτυπος καθοδηγητής, με σημαντική επιρροή στις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης, θεωρείται ο Αντώνης Τζανακόπουλος, δηλαδή ο αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου και σύζυγος της Ε. Αχτσιόγλου.

Οπότε η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε η υπεύθυνη του τομέα οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου, δεν ήταν έκπληξη επειδή έδειχνε να είναι από την αρχή έως το τέλος μια «σκηνοθετημένη αγιογραφία».

Της δόθηκε η ευκαιρία
Με στόχο να αναδειχθούν τα πολιτικά της προτερήματα, τα ηγετικά της προσόντα κατόπιν κολακευτικών υπαινιγμών των παρουσιαστών της εκδήλωσης και αβανταδόρικών ερωτήσεων, όπως αυτή που της έδωσε την ευκαιρία να προβεί σε ηγετική παρέμβαση.

Ακολουθεί ο επίμαχος διάλογος:

Ερώτηση: Πιστεύεις πως έχει φτάσει αυτή η εποχή, έχει ανατείλει η εποχή της γυναίκας πολιτικού ηγέτη; Αυτού του προτύπου;

Απάντηση: Θέλω να πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι το γεγονός ότι μια πολιτικός θα είναι γυναίκα δεν θα είναι λόγος για να μην αναλάβει μια ηγετική θέση. Το ότι θα είναι γυναίκα από μόνο του δεν αρκεί. Όταν μιλάμε για πολιτική όλα κρίνονται στο πεδίο της ιδεολογίας, των πολιτικών θέσεων του προγράμματος και φυσικά ειδικών ικανοτήτων κτλ.

Άρα αυτά ειναι τα πρωτεύοντα. Αυτα ειναι τα κρίσιμα. Απλά θα ήθελα να ελπίζω και να πιστεύω το γεγονος οτι κάποια πολιτικός θα ειναι γυναίκα να μην είναι λόγος αυτός για να αποκλειστεί απο τη δυνατότητα της να ηγηθεί σε κεντρικές πολιτικές θέσεις. Αυτό θέλω τουλάχιστον να ελπίζω για το μέλλον, για τη δικιά μας κοινωνία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα