Μικρό προβάδισμα Λοβέρδου για τη διαδοχή

από fimotro

Οι εκτιμήσεις για μαζική συμμετοχή στις κάλπες τον βγάζουν νικητή

Η ανατροπή με την απόφαση της Γεννηματά αλλάζει τα δεδομένα

Τι στάση θα κρατήσουν οι Παπανδρέου, Σημίτης, Βενιζέλος

Η εκτίμηση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, σε συνδυασμό με τις ανατροπές που έφερε η απόφαση της Φώφης Γεννηματά, επιβεβαιώνουν τις κυλιόμενες μετρήσεις που έχουν γίνει σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το φαβορί για πρόεδρος του κόμματος.

Αν και είναι νωρίς για να υπάρξει αναλυτική πρόβλεψη, εν τούτοις φαίνεται πως αρχίζει και διαμορφώνεται ισχυρό ρεύμα για την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου, κυρίως από μη οργανωμένα κομματικά μέλη που είναι όμως ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Τα νέα δεδομένα που προήλθαν από την απόφαση-ανατροπή της Φώφης Γεννηματά φαίνεται ότι θα ενεργοποιήσουν τα πολιτικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και θα συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες ελπίζοντας να αλλάξει το πολιτικό τοπίο της κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να είναι το μεγάλο φαβορί ο Α. Λοβέρδος, αλλά ο Ν. Ανδρουλάκης θα δώσει σκληρή μάχη και θα προσπαθήσει να συσπειρώσει δίπλα του όσες περισσότερες εσωκομματικές τάσεις και δυνάμεις μπορεί. Η μάχη δεν είναι χαμένη, απλά υπάρχει φαβορί.

Άλλη υποψηφιότητα με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας δεν πρόκειται να υπάρξει. Όλα όσα γράφονται για νεαρούς υποψηφίους που θα έχουν την στήριξη της Φώφης Γεννηματά ούτε ισχύουν ως σενάρια ούτε θα είχαν κάποια σοβαρή πιθανότητα επιτυχίας.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία των εσωκομματικών διαδικασιών θα παίξει η στάση που θα κρατήσει ο Γ. Παπανδρέου, ο Ε. Βενιζέλος και ο Κ. Σημίτης. Και οι τρεις έχουν ισχυρούς πυρήνες στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά όλα είναι ανοικτά για κανένας δεν ξέρει προς το παρόν εάν θα θελήσουν να παρέμβουν ή θα κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Σε όλες τις περιπτώσεις η απόφαση της Φώφης Γεννηματά αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Ο Λοβέρδος είναι το φαβορί, όλα όμως μπορεί να συμβούν.

Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα