Μικρή η φθορά της κυβέρνησης, εάν γίνουν τώρα εκλογές θα κερδίσει με διψήφια διαφορά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι μικρές απώλειες πάνε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και όχι στα κόμματα δεξιά της ΝΔ

Ακόμα χειρότερη από την εικόνα της κυβέρνησης παραμένει η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

Κλίμα αποδόμησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη προσπαθεί να φτιάξει η αντιπολίτευση, ειδικά η αξιωματική αλλά η πραγματικότητα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις (μυστικές και κανονικές) είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται δεξιά και αριστερά.

Δημοσκόποι που συνεργάζονται με τον Μαξίμου εκτιμούν ότι εάν σήμερα είχαμε εκλογές η ΝΔ θα τις κέρδιζε με διψήφια διαφορά και ποσοστά που θα κινηθούν κοντά στο 37% με 38%. Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ποσοστά 26%-27%, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά να χάσει τις κάλπες αλλά να τις χάσει με διψήφια διαφορά και μεγαλύτερη διαφορά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Όλα αυτά βεβαίως στην περίπτωση που γίνουν τώρα εκλογές γιατί εάν γίνουν στο τέλος της τετραετίας, κανένας δεν μπορεί να προσεγγίσει από τώρα τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα εκείνη την περίοδο.

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία προσπαθεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση και εντείνονται οι φήμες για πρόωρες εκλογές είτε στο τέλος του καλοκαιριού, είτε στις αρχές του Φθινοπώρου. Ο πρωθυπουργός θέλει να τρέξει τους εμβολιασμούς, να ανοίξει η αγορά και να μπορέσει να ρίξει λεφτά στην αγορά από το Ταμείο Ανάπτυξης και τις Επενδύσεις που σχεδιάζει να έρθουν.

Από τις κυλιόμενες μετρήσεις αλλά και από τις μετρήσεις που ήδη τρέχουν και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει σοβαρό δημοσκοπικό πρόβλημα και δεν έχει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμφανίσει δυναμική εναλλακτικής πολιτικής δύναμης εξουσίας. Αυτό καταγράφουν όλες οι μετρήσεις και αυτό καταγράφουν και οι κυλιόμενες μετρήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου.

Το κέντρο θα κρίνει τις εκλογές

Είναι προφανές ότι και αυτές οι εκλογές θα κριθούν στον μεσαίο χώρο. Αυτοί οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του μεσαίου χώρου θα καθορίσουν το εύρος της εκλογικής νίκης. Οι εκλογές δεν θα κριθούν ούτε στα δεξιά ούτε στα αριστερά. Και αυτές οι κάλπες θα κριθούν στο κέντρο. Τον πολιτικό χώρο που καθορίζει πάντα τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ίσως γι αυτό μέχρι και η επιφυλακτική ΕΣΤΙΑ αποκαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες κάλπες μέσα στο 2021. Απ’ότι φαίνεται οι πρόωρες εκλογές πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα