Μετά τις αντιδράσεις, παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκος

από fimotro

Προκάλεσε σάλο με την λανθασμένη δημόσια δήλωσή του και σήμερα αποφάσισε να φύγει από το δικαστικό σώμα

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 πολιτικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του Χρ. Τζανερίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Η παραίτησή του έρχεται μία ημέρα μετά τη δημόσια δήλωσή του αναφορικά με την υπό ψήφιση τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο ανακήρυξης των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Χρ. Τζανερίκος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του τμήματος το οποίο θα ελέγξει μεταξύ άλλων και τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του κόμματος “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, είχε κάνει λόγο για ευθεία και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία του ανωτάτου δικαστηρίου.

Η παραίτησή του Χρ. Τζανερίκου υπεβλήθη στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, η οποία θα την κρατήσει, καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός εάν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος Ιουνίου 2023 ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα