Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ομόλογο της Πειραιώς

από fimotro

Μεταστροφή του κλίματος για τα ελληνικά στοιχεία ενεργητικού και επενδυτικό ενδιαφέρον που θυμίζουν την προ κρίσης εποχή διαπιστώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μετά την προσφυγή της τράπεζας στις αγορές για την έκδοση ομολόγου και τις επαφές που είχε με διεθνείς επενδυτές.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Μεγάλου επισημαίνει τη σπουδαιότητα αυτής της κίνησης τόσο για την Πειραιώς όσο και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Τα αποτελέσματα της έκδοσης ομολόγου Tier 2 και η συνολική ανταπόκριση της αγοράς κρίνονται άκρως ικανοποιητικά. Ήταν η πρώτη δημόσια έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 που πραγματοποίησε ελληνική τράπεζα από το 2008, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που περιελάμβανε αυτό το εγχείρημα, και η οποία τελικά προσέλκυσε προσφορές ύψους 850 εκατ. ευρώ από 150 θεσμικούς επενδυτές» σημειώνει.

Ο ίδιος εξηγεί παράλληλα υπό ποιες προϋποθέσεις το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικές επενδύσεις για τη χώρα.

«Οι επενδυτές προσδοκούν επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και περισσότερες επενδύσεις, στοιχεία που αναμένεται να συντελέσουν σε ένα δυναμικό και διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης» επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα