Μεγάλο deal: Η Eurobank απορροφά την Grivalia

από fimotro

Η τράπεζα θα ενισχυθεί κεφαλαιακά περίπου 1 δισ. ευρώ

Αύριο οι ανακοινώσεις πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

Δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού για τα «κόκκινα» δάνεια

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα ακόμα πιο σημαντικό deal θα ανακοινωθεί αύριο. Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε την Κυριακή η τράπεζα Eurobank, στο οποίο συζητήθηκαν δύο σχέδια: 1) η δημιουργία οχήματος ειδικού σκοπού (SPG ) στο οποίο η τράπεζα θα μεταφέρει προβληματικά δάνεια και 2) η έγκριση της συγχώνευσης με την εταιρεία διακίνησης ακινήτων GRIVALIA.

Τη Δευτέρα, πριν από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, η τράπεζα θα ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη συνέχεια αναμένονται ανακοινώσεις τόσο από την Eurobank όσο και από την GRIVALIA (το ΔΣ της εταιρείας ακινήτων συνεδρίασε επίσης την Κυριακή προκειμένου να εγκρίνει τη συγχώνευση).

Στόχος της διοίκησης της Eurobank είναι να επιτύχει το συντομότερο δυνατό τη μείωση του προβληματικού της χαρτοφυλακίου, όπως είχε πει και στους διεθνείς αναλυτές την περασμένη Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Να σημειωθεί ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προχωρά στη δημιουργία SPV, όπως επίσης είναι η πρώτη τράπεζα που υλοποιεί σχέδιο τιτλοποίησης «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, ύψους 2 δισ. ευρώ. Σκοπός και της τιτλοποίησης είναι επίσης η μείωση του προβληματικού χαρτοφυλακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα