Μεγάλη αποκάλυψη της NASA: Βρέθηκε πλανήτης που έχει κοινά χαρακτηριστικά με την Γη

από fimotro

Το περιβόητο τηλεσκόπιο της NASA, James Webb, το οποίο έχει προσφέρει μοναδικές φωτογραφίες και πληροφορίες στους επιστήμονες, για την ζωή στο διάστημα, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη του ανακάλυψη. Ανακάλυψε πλανήτη, ο οποίος με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες, έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτά της Γης.

O πλανήτης με όνομα LHS 475 b έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την Γη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό είναι μόνο η αρχή. Στην πορεία του ταξιδιού του τηλεσκοπίου είναι σίγουρο πως θα δοθούν ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διάστημα.

Οι ερευνητές ελπίζουν να βρουν περισσότερα ευρήματα για αυτό τον πλανήτη. «Αυτές οι πρώτες παρατηρήσεις και η εμφάνιση αυτού του πλανήτη θα μας δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή, για το τι μπορούμε να ανακαλύψουμε», δήλωσε ο Mark Clampin, Διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής στη NASA.

Αρκετά στοιχεία παραμένουν άγνωστα σχετικά με τον κόσμο μας. Αλλά αυτές οι πρώτες παρατηρήσεις έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός πως η διάμετρος του πλανήτη είναι κατα 99% ίδια με αυτή της Γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα