Με τρείς ώρες καθυστέρηση και στα Λεύκαρα η συνάντηση Χριστοδουλίδη, Τσίπρα

από fimotro

Με τρείς ώρες καθυστέρηση και ανεπίσημα πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση Χριστοδουλίδη Τσίπρα και μάλιστα στα Λευκαρά όπου και η εκδήλωση ονομαδοτοσίας της κεντρικής πλατείας Βάσος Λυσσσαρίδης. Γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα παρότι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διαψεύδει πληροφορίες περί οχλήσεως της εξ αιτίας δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχική αναφορά περί ακύρωσης έγινε από το hellasjournal που μετέδωσε τις πληροφορίες περί οχλήσεως της πλευράς Χριστοδουλίδη. Συγκεκριμένα μετάδωσε ότι η ακύρωση της συνάντησης ήταν αιφνιδιαστική και προέκυψε εξ αιτίας δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα η οποία προεξοφλούσε ως δεδομένη τη επανέναρξη των συνομιλιών από το Κραν Μοντανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό site “το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη κάθε άλλο παρά θα επιθυμούσε να οδηγηθεί σε μία συνάντηση όπου θα φαινόταν να υιοθετεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το σχεδόν «δεσμευτικό» πλαίσιο της διατύπωσης του κ. Τσίπρα”.

Όπως σημείωνε το hellasjournal.com η επίμαχη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε “όχληση” ήταν ς εξής:

«Θέλω να πω επίσης ότι υπάρχει ένα μομέντουμ τούτη την ώρα που αφορά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο φονικός σεισμός και αυτή η μεγάλη καταστροφή στην Τουρκία αλλάζει το κλίμα πιστεύω ανάμεσα στους λαούς σε κάθε περίπτωση, γιατί οι λαοί δεν είναι αυτοί που έχουν να χωρίσουν.

Ωστόσο, διαμορφώνεται μια προοπτική να αλλάξει και η ατζέντα της συζήτησης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στην βάση του διεθνούς δικαίου. Με σαφείς κόκκινες γραμμές αλλά με μια προοπτική επίλυσης των διαφορών στο δικαστήριο της Χάγης στη βάση του διεθνούς δικαίου αλλά και για την επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που τις αφήσαμε στο Κραν Μοντανά στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και βεβαίως να προσπαθούμε κάθε μέρα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τη δικαιοσύνη, για την άμβλυνση των ανισοτήτων, διότι ας μην ξεχνάμε, αυτός είναι ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων, αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς».

Σύμφωνα με το Protothema.gr η συνάντηση αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε 3 ωρες μετά « λόγω ενός σοβαρού προσωπικού κωλύματος του κ. Χριστοδουλίδη». Μάλιστα επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη που επισήμαναν στο Protothema.gr οτι όσα γράφτηκαν περί ενόχλησης του για δήλωση του κ. Τσίπρα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα