Μαρτυρία γιατρού από το Μάτι: Από τις 19:20 έλεγαν στον ασύρματο του ΕΚΑΒ για νεκρό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γιατρού Νίκου Κουδούνη, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, και εξήγησε το απόγευμα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, δεν εφημέρευε. Ωστόσο, καθώς περνούμε μαζί με τον γιο του από τη Μαραθώνος και είδαν τι συνέβαινε στο Μάτι, έσπευσε στο ΚΥ για να προσφέρει βοήθεια.

«Για όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση λυπάμαι γιατί ο λαός αποφάσισε να να τους κάνει αυτό που τους έκανε λυπάμαι που αυτοί οι άνθρωποι συντόνιζαν μια τόση δύσκολη ημέρα», είπε και πρόσθεσε ότι την επόμενη ημέρα περίμενε μια συγνώμη. Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη το βράδυ της Μαύρης Δευτέρας στην οποία συμμετείχε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν αφέθηκε ούτε υπόνοια για νεκρούς. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ένα χρόνο μετά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη γνώριζαν για κάποιους νεκρούς από αναθυμιάσεις αλλά δεν μπόρεσαν να του το πουν γιατί αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία των καμερών.

Ακόμη πιο συγκλονιστικός, στη συνέχεια, με δάκρυα στα μάτια απορούσε με όσους απέδιδαν ευθύνες για την τραγωδία στους κατοίκους του Ματιού λέγοντας ότι είναι αδύνατον να λένε στον κόσμο ότι δεν είχαν φροντίσει για ανοιχτούς δρόμους και φταίνε γιατί κάηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να πέσουν στη θάλασσα, εξηγώντας ότι δεν είναι λύση εν έτει 2018 να πέφτεις στη θάλασσα για να γλιτώσεις από τη φωτιά.

«Ηταν μανάδες και παιδιά που είχαν έρθει για διακοπές και μου λένε ότι είχαν κλείσει τα δρομάκια και δεν μπόρεσαν να πεταχτούν στο νερό και αυτή είναι η λύση που μου λέγανε να πεταχτούν στο νερό; Σαν το 1821 να πηδάνε στο γκρεμό; Που έχετε δει τη λύση ο άνθρωπος για να σωθεί από τη φωτιά να είναι να πέσει στο νερό;», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα