Οι δίδυμες αδελφές Ερωτοκρίτου διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά μας νησιά, τις Ελληνικές ομορφιές, την Ελληνική κουλτούρα και γλώσσα, καθώς και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Παράλληλα προχωρούν σε on line εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στο Κινεζικό Youtube, ενώ με κάθε ευκαιρία αναλαμβάνουν δράση ευαισθητοποίησης υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Αυτά τα κορίτσια, η Μαριάννα και η Σοφία, μετά από 7 χρόνια προσπάθειας κατάφεραν δικαιωματικά να λάβουν από το Υπουργείο Τουρισμού τον τίτλο “Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού”.

Με τις greek_twins κουβεντιάσαμε για να καταλάβουμε τις σκέψεις, τις βλέψεις και τα όνειρά τους. Κορίτσια προσγειωμένα, που ξέρουν τι θέλουν και πώς να το πετύχουν. Κορίτσια που αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Στη Μαρία Σμιλίδου

Πως πήρατε την απόφαση να πάτε για σπουδές στην Κίνα;

Πάντα θαυμάζαμε τον κινεζικό πολιτισμό και την ιστορία του, αλλά αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν πως θέλαμε να μάθουμε καλά την Κινεζική γλώσσα και να κάνουμε κάτι το διαφορικό. Να κάνουμε την υπέρβαση, όπως μας προέτρεπε ο πατέρας μας. Μην ξεχνάμε ότι πήγαμε στην Κίνα πριν 7 χρόνια εν μέσω της κρίσης στην Ελλάδα, που οι προοπτικές  τότε για σπουδές στην Ελλάδα, ακόμα και στην Ευρώπη, δεν ήταν τόσο ρόδινες!

Ο κορωνοϊός έγινε αφορμή να στηρίξετε την υγεία στην Ελλάδα, μέσω Κίνας. Θα ήθελα να μας πείτε επιγραμματικά τις πρωτοβουλίες σας και την αποδοχή τους τόσο εδώ, όσο και στην Κίνα.

Ο κορωνοϊός μας βρήκε στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο το μόνο που θέλαμε είναι να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια διαδικτυακή δωρεά στα κινεζικά social media μας, καλώντας τους κινέζους φίλους να συνεισφέρουν για την αγορά μασκών για την κάλυψη αναγκών στις ελληνικές δημόσιες αρχές. Μέσα σε λίγες ημέρες μαζέψαμε 37.000 γουάν από κινέζους που αγαπάνε και στηρίζουν την Ελλάδα. Τα μηνύματα υποστήριξης ήταν πολύ συγκινητικά. Οι μάσκες δωρίστηκαν στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Τουρισμού, στην Άμεση Δράση, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Άγιοι Ανάργυροι, και στο 7ο Λύκειο Ν. Σμύρνης. Οι Ελληνικές Αρχές δέχτηκαν τη δωρεά με μεγάλη χαρά, ως ένδειξη υποστήριξης και φιλίας από τους απλούς κινέζους πολίτες.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα του 1,5 δις. κατοίκων;

Δύο ήταν οι λόγοι. Καταρχήν γιατί στην Κίνα δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες για την χώρα μας (μόνο γενικές) και πολλές φορές όταν λέγαμε πως είμαστε Ελληνίδες δεν ήξεραν καν που είναι η Ελλάδα. Οι πιο πολλοί ξέρανε περισσότερο για την Σαντορίνη, παρά για την Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Με τα βίντεο που δημιουργούμε και προβάλουμε, όχι μόνο ερχόμαστε πιο κοντά στη χώρα μας και η νοσταλγία προς την Ελλάδα μίκραινε, αλλά παράλληλα ενημερώναμε τους Κινέζους για τις ομορφιές της πατρίδας μας, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε όμορφα!

Απολαμβάνετε μεγάλης προβολής και στην Ελλάδα και στην Κίνα. Πως το αντιμετωπίζετε;

Προσπαθούμε μέσω της προβολής μας να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα και να φέρουμε τις δυο χώρες πιο κοντά.

Μετά την πανδημία, πόσο εύκολα θα επιστρέψετε και πάλι στην Κίνα;

Εδώ και 6 μήνες ζούμε στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Δεν μας πειράζει να γυρίσουμε πίσω όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ξέρουμε πως οι Κινέζοι τηρούν πολύ αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί εμβόλιο και όλα θα επανέλθουν σύντομα στην ομαλότητα. Τώρα που τελειώσαμε τις σπουδές μας και μετά την απονομή του τίτλου “Πρέσβειρες Τουρισμού” οι ευθύνες είναι ποιο μεγάλες  και τα ταξίδια μας Ελλάδα-Κίνα θα είναι πιο συχνά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα