Μάνατζερ αναλαμβάνει τις εκκρεμείς συντάξεις

από fimotro

Την πρόσληψη Project Manager στον ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

Η αδυναμία του δημοσίου να βρει λύσιες είναι λογικό να οδηγεί σε αποφάσεις που θα μπορούν να δώσουν άμεσες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, την τοποθέτηση ειδικού project manager στον ΕΦΚΑ που θα αναλάβει τη διευθέτηση των εκκρεμών συντάξεων του Φορέα προανήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά από συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο!», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και ανακοίνωσε ότι «τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί πρότζεκτ μάνατζερ που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα!».

Οι εκκρεμότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τις 300.000 και πλέον το πρόβλημα «καίει» όχι μόνο κοινωνικά αλλά και πολιτικά την κυβέρνηση.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 2 ώρες και αμέσως μετά, ο νέος υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο νέος project manager που θα τοποθετηθεί, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα αυτό.

Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τα δύο μεγάλα νομοσχέδια που εδώ και μήνες καταρτίζονται στο υπουργείο και αφορούν νέες ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις.

Ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων, όμως, βρίσκονται και τα σχέδια για τη στήριξη της απασχόλησης και την ανάσχεση αύξησης της ανεργίας στη μετά Covid-19 εποχή και καθώς η οικονομία θα αποσωληνώνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες από τα οριζόντια μέτρα επιδοματικής στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα