Λινού: Οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα

από fimotro

Σε μία εβδομάδα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και οι ειδικοί ανησυχούν για τη διασπορά του κορονοϊού. «Έχουμε όλα τα παιδιά από 3 μέχρι 12 που δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού. Γι’ αυτά τα παιδάκια είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί είναι δύσκολο να τηρήσουν τα μέτρα και δεν έχουν υπάρξει αλλαγές στη σύνθεση των τμημάτων. Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία», σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1. Για το σχέδιο για το 50+1 ξεκαθάρισε πως δε συμφωνεί «καθόλου».

«Όταν έχουν νοσήσει 11 παιδιά πιθανότατα άλλα 5 νοσούν και αυτά. Οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα» είπε.

Η κύρια συμβουλή της στους γονείς είναι: «Από σήμερα να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από πρόβες κάθε μέρα ώστε τα παιδάκια να συνηθίσουν να τις φορούν».

Η κ. Λινού χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. «Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα», επισήμανε καταληκτικά η Αθηνά Λινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα