Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βήμα – βήμα προωθούσαν όλο και πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού» είπε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είστε βαθιά γελασμένοι και εσείς κύριοι της ΝΔ και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν νομίζετε, ότι με μια βολική μεταξύ σας αντιπαράθεση, θα καταφέρετε να θολώσετε τα νερά και να συγκαλύψετε τη βασική στρατηγική σας σύμπλευση, η οποία επιβεβαιώνεται και μέσα τις διαφορές σας στα επιμέρους ζητήματα.

Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε, ότι θα κουκουλώσετε τις ευθύνες σας για το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που ο ένας – ο ΣΥΡΙΖΑ – προσχεδίασε και ο άλλος – η ΝΔ – ολοκληρώνει με τον νέο πτωχευτικό κώδικα» σημείωσε τονίζοντας πως «για πρώτη φορά στα χρονικά, ο μισθωτός, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης, χάνει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα εισοδήματά του, ακόμη και τα μέσα που χρησιμοποιεί για την εργασία του. Πραγματικά το έγκλημα ολοκληρώνεται!».

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «στη λεγόμενη «κουλτούρα πληρωμών», δηλαδή στην υποχρέωση του λαού να πληρώνει το μέγιστο δυνατό, ακόμα κι απ’ αυτό που δεν έχει, εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε μεγάλη συμβολή. Μήπως χρειάζεται να σας θυμίσω, ότι ακόμα και στα πρώτα σας κυβερνητικά βήματα, λέγατε ότι “είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώνει ο εργαζόμενος τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ”, δηλαδή, αυτόν τον άδικο φόρο, ακόμα κι αν δεν έχει; […]

Εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχάσατε μήπως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Δική σας πρωτοβουλία ήταν -και μάλιστα στα χρόνια σας- έγιναν χιλιάδες απ’ αυτούς.

Ξεχάσατε τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές; Ξεχάσατε ότι πρώτοι εσείς θεσπίσατε ως ιδιώνυμο αδίκημα την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς; […]Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει τη δική σας υπογραφή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.»

Υποστήριξε πως η όλη συζήτηση – με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ – περιστρέφεται όχι τυχαία γύρω από τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες ενώ στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέους των λαϊκών στρωμάτων.

«Και προς τις τράπεζες και προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Και εννοείται, πως για όλες αυτές τις περιπτώσεις θα μπορεί να κηρύσσεται πτώχευση φυσικού προσώπου»συμπλήρωσε.

«Γιατί όμως αλήθεια, δεν αναδεικνύεται αυτή η πλευρά στο βαθμό που θα έπρεπε;

Γιατί πολύ απλά, αποκαλύπτει τις ευθύνες που έχετε όλοι σας, και εσείς κύριοι της ΝΔ και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπερχρέωση και υπερφορολόγηση των μισθωτών, των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, που λαϊκές οικογένειες, αδυνατούν να πληρώσουν και θα συνεχίσουν να αδυνατούν και λόγω – επιπλέον τώρα – της πανδημίας» συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα