Κορωνοϊός – Βρετανία: «Δεν θυσιάσαμε τους οίκους ευγηρίας για τα νοσοκομεία»

από fimotro

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η χώρα δεν θυσίασε τους οίκους ευγηρίας θέτοντας ως προτεραιότητα τα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ διέψευσε σήμερα ότι η κυβέρνηση άφησε πολλούς ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας εκτεθειμένους στον κορωνοϊό δίνοντας προτεραιότητα στα νοσοκομεία.

Ερωτηθείς από τον Sky News αν θα έπρεπε να είχε αντιδράσει διαφορετικά αναφορικά με τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ο Χάνκοκ απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί αισθάνομαι ότι έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχουμε επενδύσει πολύ από την αρχή για την στήριξη των οίκων ευγηρίας. Ίσως θα έπρεπε να το έχουμε εξηγήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα βοηθούσε αν η Βρετανία είχε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ στις αρχές της πανδημίας.

Πάνω από 30.000 οι νεκροί
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει με πιθανή αιτία τον κορωνοϊό, ο μεγαλύτερος απολογισμός μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 29.648 άνθρωποι πέθαναν ως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία με την covid-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Αν σε αυτούς προστεθούν οι θάνατοι στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο απολογισμός για το διάστημα αυτό φτάνει τους 32.313, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, περισσότεροι ακόμη και από την Ιταλία που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο στην Ιταλία η καταγραφή των νεκρών γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού δεν περιλαμβάνονται όσοι ενδέχεται να έπασχαν από την covid-19 αλλά δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για να διαγνωστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα