Κορονοϊός: Βγάζει χάπι και η Pfizer

από fimotro

Μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης

Η Pfizer Inc. είπε ότι το χάπι της Covid-19 θα μειώσει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%, ένα αποτέλεσμα που έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ασθένεια που προκαλείται από τον κορονοϊό και θα αλλάξει την πορεία της πανδημίας. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 11%.

Η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι σταμάτησε να παίρνει πλέον νέους ασθενείς σε κλινικές δοκιμές της θεραπείας της, «λόγω της συντριπτικής αποτελεσματικότητας» που φαίνεται ήδη να έχει το χάπι.

Η Pfizer σχεδιάζει να υποβάλει τα ευρήματα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για έγκριση έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών σημαίνουν ότι υπάρχουν πλέον δύο πολλά υποσχόμενοι υποψήφιοι για τη θεραπεία των ασθενών με Covid-19, νωρίς στην πορεία της νόσου.

Τον περασμένο μήνα, η Merck & Co. και ο συνεργάτης της Ridgeback Biotherapeutics LP υπέβαλαν το πειραματικό τους χάπι στις ρυθμιστικές αρχές, αφού μια μελέτη έδειξε ότι μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου σε ασθενείς του κορονοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.

Ένα χάπι που θα μπορούσε να ληφθεί στο σπίτι με τα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για να δαμάσει την κρίση του Covid-19 παγκοσμίως, εφόσον είναι ευρέως διαθέσιμο. Ένας εκπρόσωπος της Pfizer είπε ότι οι υποβολές σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς θα πραγματοποιηθούν λίγο μετά την υποβολή στην ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Στη δοκιμή της Pfizer σε 1.219 μη εμβολιασμένους ενήλικες, πέντε ημέρες θεραπείας με το φάρμακό της μείωσαν δραματικά το ποσοστό νοσηλείας, όταν η λήψη του φαρμάκου ξεκινούσε εντός τριών ή πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, είπε η εταιρεία.

Το φάρμακο, που ονομάζεται Paxlovid, συνδέεται με ένα ένζυμο που ονομάζεται πρωτεάση για να σταματήσει την αναπαραγωγή του ιού. Ορισμένα φάρμακα για τον HIV λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα