Κορονοϊός: Τραγική η κατάσταση στη Θεσ/νίκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σοκαριστικό είναι το στοιχείο που δίνει μία απλή πρόσθεση των κρουσμάτων κορονοϊούτων τελευταίων επτά ημερών στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 4.396 κρούσματα και η άποψη του καθηγητή και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπου Γώγου, να «μην δούμε στη χώρα μας τις εικόνες του Μπέργκαμο από την Ιταλία» δείχνει σε πόσο κρίσιμη φάση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, λόγω του κορονοϊού.

Τα 828 κρούσματα που σημειώθηκαν την Πέμπτη (12/11) και ο τεράστιος αριθμός διασωληνωμένων, εν μέσω lockdown στη Θεσσαλονίκη, τρομάζει, αν κάποιος μάλιστα σκεφτεί ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν τεθεί νωρίτερα από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και με την ανάρτησή του ο αναισθησιολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», περιγράφει όσο πιο απλά αλλά και οδυνηρά την κατάσταση: «Βοηθήστε μας… Εχουμε υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιό του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε έναν πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνείες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το Σύστημα Υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο» γράφει ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης, που κάνει έκκληση για βοήθεια: «Βοηθήστε μας. Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη».

Τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε 7 ημέρες

O συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες επτά ημέρες, όπως προαναφέρθηκε είναι 4.396 στη Θεσσαλονίκη. Ενα μόνο στοιχεία θα αναφερθεί για να γίνει αντιληπτή η κατακόρυφη αύξηση. Στις 12 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη μετρούσε μόλις 6 κρούσματα! Μόλις ένα μήνα πριν! Αναλυτικά τα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών:

  • Παρασκευή (06/11): 683
  • Σάββατο (07//11): 560
  • Κυριακή (08/11): 483
  • Δευτέρα: (09/11): 413
  • Tρίτη (10/11): 652
  • Τετάρτη (11/11): 777
  • Πέμπτη (12/11): 828

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα