Κόντρα στην πανδημία τα ελληνικά ομόλογα με αποδόσεις ρεκόρ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κόντρα στη «μαύρη» εποχή της πανδημίας και των μέτρων lockdown κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, «χτυπώντας» νέα ιστορικά ρεκόρ.

Ακολουθώντας τα βήματα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που κάνει άλμα επιστρέφοντας πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων, τα ελληνικά ομόλογα διολισθαίνουν σε νέα ιστορικά χαμηλά, στον απόηχο της αναβάθμισης έκπληξη της οικονομίας από τη Moody’s.

Ειδικότερα, το 10ετές αγγίζει το 0,75%, το 5ετές πλησιάζει στο μηδέν, ενώ το 2ετές και το 3ετές φέρουν αρνητικά επιτόκια, εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Πιο αναλυτικά, στις συναλλαγές της Δευτέρας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου «βυθίζεται» κατά 9,7% και σε νέα ιστορικά χαμηλά, στο 0,746%, με το spread να διαμορφώνεται στις 138 μονάδες βάσης που αποτελεί και χαμηλά έτους.

Νέα ιστορικά χαμηλά καταγράφει και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου (λήξης 2024) και φλερτάρει με τα μηδενικά αλλά και τα αρνητικά επίπεδα, καθώς διαμορφώνεται στο μόλις 0,009%.

Την ίδια ώρα, το 7ετές αλλά και το 15ετές κινούνται στο 0,037% και το 0,969% αντίστοιχα, με πτώση που ξεπερνά το 8%.

Θετικά σινιάλα εκπέμπονται και από τα 2ετή και 3ετή ελληνικά ομόλογα, καθώς οι αποδόσεις τους πλέον διαμορφώνονται σε αρνητικά επίπεδα και για πρώτη φορά στην ιστορία, στο -0,027% και -0,06% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα