Κλείνουν από Δευτέρα τα Δημοτικά σχολεία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η απόφαση αφορά σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας

Σε κλείσιμο όλων των Δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα, οδηγείται η κυβέρνηση μετά από πρόταση των ειδικών γιατρών, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κινητικότητα χιλιάδων γονέων οι οποίοι μετακινούνται λόγω των παιδιών. Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στους λοιμωξιολόγους, δεν υπάρχει θέμα μεταδοτικότητας για τα παιδιά του Δημοτικού, αλλά κρίνεται επιβεβλημένο το κλείσιμο για να μην υπάρχουν μετακινήσεις γονέων και σχολικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων έχει «κλειδώσει», ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επομένων ωρών. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την απόφαση λέγοντας ότι αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει την απόφαση να κλείσει και τα δημοτικά σχολεία.

Σημείωσε ότι όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Πώς θα γίνεται μάθημα στα δημοτικά

Αν, λοιπόν, κλείσουν τα δημοτικά τα μαθήματα των μικρών μαθητών θα κινηθούν σε δύο επίπεδα:

  • Εκπαιδευτική τηλεόραση.

Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

  • Τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση, χωρίς προβλήματα, ενώ σημείωσε πως αρρυθμίες θα υπάρχουν και θα επιλύονται.

Στο ίδιο μοντέλο αναμένεται να λειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα