Κλείδωσε το rapid test για όλους στο ρεβεγιόν

από fimotro

Δικαιολογημένες αντιδράσεις από εμβολιασμένους και επιχειρηματίες

Σε έκτακτες ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα προχωρήσει η κυβέρνηση με σκοπό την… περιχαράκωση της εορταστικής περιόδου και τη διατήρηση της διασποράς σε ελεγχόμενο επίπεδο καθυστερώντας τη διάδοση της παραλλαγής «Ομικρον». Η πρόταση που «κερδίζει έδαφος» είναι αναπάντεχη και προκαλεί αντιδράσεις σε επιχειρηματίες και εμβολιασμένους πολίτες: Οπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση και ειδικοί προσανατολίζονται στην υποχρέωση για αρνητικό τεστ (rapid ή PCR) στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να εισέλθουν όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, με το κόστος, μάλιστα, να το επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πολίτες.

Η υποχρέωση δεν θα αφορά στην παραμονή των Χριστουγέννων, γιατί δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν μέσα σε 4 ημέρες ούτε ο κρατικός μηχανισμός, ούτε οι πολίτες, ούτε οι καταστηματάρχες.

Την υποχρέωση να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test θα την έχουν όλοι οι ενήλικες που έχουν κάνει το εμβόλιο ή φέρουν πιστοποιητικό νόσησης, και τα παιδιά άνω των 5 ετών. Η διάρκεια του θα είναι είτε 48, είτε 72 ώρες και όχι 24, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, για να μην υπάρξει πανδαιμόνιο και συνωστισμός στα φαρμακεία.

Προβληματισμός υπάρχει στους επιχειρηματίες που μπορεί να δουν σωρεία ακυρώσεων στις κρατήσεις που έχουν για τις γιορτές. Και αυτό καθώς το κόστος των τεστ είναι σημαντικό. Για παράδειγμα, εάν μια τετραμελής οικογένεια θελήσει να πάει σε ένα εστιατόριο πρέπει να υπολογίσει επιπλέον 40 ευρώ (σ.σ. το rapid test κοστίζει 10 ευρώ).

Επιπλέον, δίνει πιθανόν ένα ασαφές μήνυμα προς τους εμβολιασμένους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για να προστατευτούν και να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση παντού. Πόσω μάλλον όταν μέχρι και σήμερα τονιζόταν από όλα τα κυβερνητικά στελέχη ότι δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα. Ωστόσο, παρά την ξεκάθαρα πτωτική εικόνα της χώρας μας, που από μόνη της δεν «σηκώνει» νέα μέτρα, η παραλλαγή Ομικρον οδηγεί κυβέρνηση και ειδικούς σε… αναδίπλωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα