Κάτω από 10% το ποσοστό των Ευρωπαίων που έχουν εμβολιασθεί

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την ώρα που η Ευρώπη πιέζεται από το νέο κύμα κορονοϊού, το οποίο δεν φαίνεται να κάμπτεται έως τα μέσα Απριλίου, οι εμβολιασμοί προχωρούν στις χώρες της Ενωσης πολύ αργά.

Υπολογίζεται ότι μικρότερο ποσοστό του 10% των Ευρωπαίων έχουν εμβολιασθεί και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πιθανότητα να επιτευχθεί ο στόχος της Κομισιόν για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της Ε.Ε. μέχρι το καλοκαίρι. Αυτή τουλάχιστον ήταν η υπόσχεση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε εκτενές άρθρο, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» αναλύει τις αιτίες της επιβράδυνσης των εμβολιασμών στην Ε.Ε. σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, όπου έχει εμβολιασθεί το 23% του πληθυσμού και τη Βρετανία, που έχει εμβολιάσει το 39% των πολιτών.

Στις αστοχίες της Ενωσης, κατά την εφημερίδα «New York Times», αναφέρονται η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, η απουσία ενός «εθνικιστικού» προγράμματος εμβολιασμών που θα προόριζε για τους Ευρωπαίους τα εμβόλια τα παράγονται στην Ευρώπη, καθώς και οι δισταγμοί πολλών Ευρωπαίων ηγετών στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ως παράδειγμα, η εφημερίδα αναφέρει τις πολλές ενστάσεις στο εμβόλιο της βρετανο-σουηδικής εταιρίας AstraZeneca και στη διαμάχη μεταξύ βρετανικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για τις παραδόσεις των εμβολίων.

Ωστόσο, η διαμάχη αυτή εξακολουθεί. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ορσουλα φον ντερ Λάιεν. Απείλησε με αποκλεισμό των εξαγωγών των εμβολίων της AstraZeneca αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν λάβει πρώτα τις παραδόσεις της. Ηβρετανική κυβέρνηση απάντησε πως καλύπτεται από τα συμβόλαια, γεγονός που δείχνει δυσκολία στην εξομάλυνση των αντιθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα